Sim Rail.nl komt terug!
Beste bezoeker van Sim Rail.nl. Sim Rail komt terug. Hou onze site in de gaten.

Marnetime

De route "Marnetime" is gemaakt door Swier Garst en presenteert de Groningerlijnen rond het jaar 1930. De route omvat de in 1922 geopende Marnelijn (Winsum - Zoutkamp); de op 15 juni 1884 geopende spoorlijn Groningen - Sauwerd - Delfzijl; de op 16 augustus 1893 geopende Hogelandspoorlijn tussen Sauwerd en Roodeschool en de in 1929 geopende Woldjerspoorweg tussen Groningen, Slochteren en Delfzijl.

Waar de Marnelijn en de Woldjerspoorweg slechts een kort leven waren gegund als gevolg van de Duitse bezetting zijn de lijnen Groningen - Sauwerd - Delfzijl en het Hogelandspoor tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik.

De route "Marnetime" is een vervolg en uitbreiding op Swier's zijn eerste route; de Marnelijn. Net als de Marnelijn bevat de route Marnetime weer veel originele objecten die speciaal door Swier zijn gemaakt voor gebruik in deze route. Door dit grote aantal originele objecten, en typisch Nederlandse kenmerken, ontstaat een goed en realistisch beeld uit die tijd.

Screenshots van de routeActiviteiten
Voor de Marnelijn zijn drie activiteiten beschikbaar welke worden meegeleverd met de route. In de activiteit met de naam "Delfzijl-Slochteren-Gron-Roodeschool" moet u op een zomermiddag de lokale goederentrein van Delfzijl via Slochteren en Groningen naar Roodeschool rijden. In de tweede activiteit met de naam "Groningen Sp1b-Delfzijl Sp2" moet u op een zomeravond met een Plan U van Groningen naar Delfzijl rijden. En in de derde en laatste activiteit met de naam "Zoutkamp-Groningen2" moet u op een zomerse dag een lading stro van Zoutkamp naar Groningen brengen.

Downloaden
Marnetime is beschikbaar in onze route download sectie en is geïnstalleerd 415 MB groot.

Benodigdheden
Voor deze route zijn minimaal Xtracks 3.20 en New Roads 4.0 vereist. De route wordt geleverd met drie activiteiten. Voor het uitvoeren van deze activiteiten zijn de Plan U, de stoomloc NS 7501, de wagon UDEMA de en strowagon benodigd. Recente versies van Xtracks en New Roads zijn te vinden in onze updates download sectie. De NS 7501 is te vinden op www.treinpunt.nl. De Plan U is verkrijgbaar op www.treinenwereld.nl en de twee goederenwagens op www.msts-objecten.nl.

Installatie
Om deze route te installeren volgt u de volgende stappen.

  • Pak het gedownloade .zip bestand uit in de "Routes" map van Train Simulator.
  • Voer vervolgens het bestand "Marnetime.exe" uit om de route te installeren.
  • Ga nu naar de map " EXTRA_FILES" in de map "Marnetime".
  • Kopieer de .s en .sd bestanden naar de " Global/Shapes" map van Train Simulator.
  • Kopieer het .con bestand naar de "Consists" map van Train Simulator.


Beperkingen
Deze route heeft geen beperkingen en kan in alle omstandigheden bereden worden.

Dit achtergrondartikel is tot stand gekomen met de medewerking van Swier Garst.

Erik Kruithof
SGSP
Sim Rail.nl
31-12-2020
15746
15746